Organisatieontwikkeling

Komt dit je bekend voor? Als management steek je veel energie in organisatieontwikkelingen. Je wilt medewerkers hier graag in meenemen, stimuleren, beïnvloeden en overtuigen. Toch lig je er soms wakker van. Hoe pak je het aan? Hoe krijg je ontwikkelingen geaccepteerd bij medewerkers en vraag je ook naar hun inbreng? En hoe borg je organisatiethema’s in de praktijk?

Het ondernemingsplan van een organisatie is de kapstok om dat wat je als organisatie wilt bereiken, in begrijpelijke taal te vertalen naar de dagelijkse praktijk. Maar hoe geef je dat concreet en praktisch handen en voeten? Welke doelen wil je als organisatie bereiken en welke cultuur heb je daarbij voor ogen? Te vaak blijft het ondernemingsplan een abstract verhaal en worden de resultaten gevolgd door bestuurders, management, Raden van Commissarissen terwijl juist de medewerkers cruciaal zijn voor het te behalen resultaat en de ambassadeurs zijn voor het bedrijf.

GO kan veel betekenen voor de ontwikkeling van organisaties en mensen

🍀 Hoe organisaties hun ondernemingsplan concreet vertalen in een samenhangend en succesvol organisatie- en personeelsbeleid.
🍀 Hoe leidinggevenden in organisaties met een effectieve leiderschapsstijl, gericht op verbinding, medewerkers faciliteren.
🍀 Hoe organisaties omgaan met vraagstukken op het gebied van Arbeid & Organisatie & Gezondheid.
🍀 Hoe organisaties anticiperen op duurzame inzetbaarheid van medewerkers waarbij Vitaliteit, Werkplezier en Werkvermogen sleutelwoorden zijn.
🍀 Hoe organisaties op een positieve en effectieve manier inzetten op een gewenste cultuurverandering.
🍀 Hoe organisaties de vertaalslag maken van het ondernemingsplan naar een bijpassend functionerings-, beoordelings- en beloningscyclus waarbij talenten en vaardigheden van medewerkers centraal staan voor de te behalen resultaten.
🍀 Hoe organisaties medewerkers adequaat betrekken bij veranderingsprocessen.
🍀 Hoe organisaties door het inzetten van medewerkers op hun talenten nog meer resultaten behalen.
🍀 Hoe organisaties en leiderschap meer grip krijgen op verzuim van medewerkers.
🍀 Hoe organisaties en medewerkers persoonlijk leiderschap als meerwaarde inzetten.