Lydia

 

 

 

 

 

 

Aangenaam kennis te maken en van harte welkom!

Wie is Lydia Groeneveld

Als mens ben ik spontaan, enthousiast, warm, vriendelijk en gedreven. Mijn sterkste kwaliteiten zijn verbinding zoeken, analyserend en richtinggevend handelen en oplossingsgericht denken. Een van mijn kwaliteiten is zaken die complex zijn of lijken, eenvoudiger te maken.

Ik hecht sterk aan de kracht van samenwerking; zowel individueel maar zeker ook in teamverband. Door wie ik ben als mens maar ook door mijn inlevingsvermogen maak ik graag, door samen te werken, verbinding met mensen. En verbinding schept vertrouwen. Door verbinding en vertrouwen en de inzet van mijn vakkennis, behaal ik goede resultaten.

Met mijn kwaliteiten wil ik graag mensen en organisaties hun eigen kracht en eigen kwaliteit laten ontdekken en hun (persoonlijke) groei te stimuleren. In mijn werk ben ik sterk betrokken bij wat ik doe en ik toon een optimale inzet. Ik heb veel passie voor mensen en voor mijn vak.

Manier van werken

Bij elke vraag voor advies, training of coaching werk ik met een analyse. Wat maakt dat een vraag of een thema wordt ingebracht; wat is het verhaal erachter en hoe kan dit vertaald worden in verdere groei en persoonlijke ontwikkeling? Ik werk graag met een balans; wat gaat er vooral goed en wat is de wens voor verdere ontwikkeling en groei? Mijn manier van werken is een plezierige, persoonlijke en waarderende benadering. In het persoonlijk kompas is de kern van wat besproken is, nog eens na te slaan.

In mijn werk baseer ik mij op het gedachtegoed van het Waarderend Organiseren. Deze gedachte gaat uit van de reeds aanwezige potentiele kracht in mensen en organisaties. Mogelijkheden zijn het uitgangspunt in plaats van problemen. De aandacht is positief gericht op de toekomst. Aanwezige kracht, eerdere behaalde successen en datgene wat organisaties, leidinggevenden en medewerkers wensen te bereiken, zijn de leidraad voor verdere ontwikkeling en groei.

Opleiding en werkervaring

Mijn ruime werkervaring is gericht op vraagstukken op het gebied van arbeid- en organisatie, arbeid en gezondheid, HRM en leiderschap. Mijn ervaring ligt ook op het vlak van het geven van trainingen en individuele- en groepscoaching.

Om mijn kwaliteit te waarborgen, heb ik mij, na mijn universitaire studie Arbeid- & Gezondheidspsychologie en Arbeid & Organisatiepsychologie, aangesloten bij het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP). Ik ben bevoegd om de titel Registerpsycholoog NIP/ Arbeid & Organisatie te gebruiken. Daarnaast volg ik ieder jaar opleidingen, trainingen en intervisie om mij te blijven ontwikkelen op mijn vakgebied.