Leiderschapstraining

Je bent leidinggevende en/of manager in een organisatie. Jij moet een duizendpoot zijn; iemand die alle vaardigheden van een leider heeft, een team goed kan aansturen, mensen kan uitdagen, zich in kan leven in mensen, veel verantwoordelijkheid draagt, een luisterend oor heeft, aandacht geeft, goed kan plannen en organiseren. Te veel om op te noemen. Herken jij dit ook? En ook dat je soms denkt: hoe haal ik het beste uit mijn mensen, hoe leid ik irritaties, spanningen of weerstand in goede banen? Of: hoe houd ik mijn mensen aan boord en zorg ik ervoor dat zij niet uitvallen? En vrijwel vanzelfsprekend wordt van jou ook verwacht dat je een visie hebt op jouw leiderschap maar ook de visie en missie van jouw organisatie overbrengt aan jouw medewerkers.

De kunst is elkaar op een goede manier te vinden en te verstaan. Maar hoe geef je daar handen en voeten aan? En welke leiderschapsstijl vraagt de organisatie of misschien medewerkers wel? Hoe kunnen leidinggevenden elkaar aanvullen, versterken en krachten bundelen om mensen mee te nemen in ontwikkelingen en veranderingen?

Leiderschap is een kunst maar ook een proces. Organisatieontwikkelingen en veranderingen staan of vallen met het leiderschap. De rode draad voor leidinggevenden is dat zij ontwikkelingen en veranderingen begeleiden, maatwerk bieden aan hun medewerkers, hen zoveel mogelijk inzetten op hun talenten en hen faciliteren om hun werk goed te kunnen doen. Zij hebben immers samen de sleutel in handen die leidt tot elk succes in elke organisatie.

Vier essentiële succesfactoren voor een goede leider zijn leiderschap, cultuur, communicatie en leren & presteren. Groeneveld Organisatieontwikkeling kan hier een waardevolle bijdrage aan leveren. Zijn er nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op.

Groeneveld Organisatieontwikkeling verzorgt verschillende trainingen

Leiderschap

?Leiderschapsstijl en leiderschapsvaardigheden
?Managementkwaliteiten
?Waarderend organiseren
?Duurzame inzetbaarheid medewerkers
?Teamrollen en teambuilding
?Coaching
?Mentale en emotionele belasting
?Omgaan met emoties
?Omgaan met stress
?Omgaan met perfectionisme
?Omgaan met veranderingen
?Omgaan met psychische problemen
?Voorkomen van- en begeleiding bij burn-out en terugkeer naar werk
?Aanpak en begeleiding bij verzuim en re-integratie
?Assertiviteit
?Gedrag en coping
?Rationele effectiviteitstraining (RET)
?Probleemoplossing en conflicthantering
?Functionering- en beoordelingsgesprekken
?Sandwichpositie leidinggevenden

Cultuur

?Opzetten en begeleiden van een cultuurtraject
?Cultuurverandering
?Organisatiecultuur en teamcultuur

Communicatie

?Luisteren, Samenvatten en Doorvragen (LSD)
?Geven van feedback
?Motiverende gesprekstechnieken
?Beinvloeden en overtuigen
?Intervisie

Leren en presteren

?Sturen op prestaties
?Benutten van talenten en competenties
?Faciliteren bij persoonlijke ontwikkeling
?Presenteren
?Timemanagement