Individuele Coaching

Je bent medewerker in een organisatie, je bent aan het werk en denkt: ik wil mij verder ontwikkelen, ik kan mijn ei niet goed kwijt, ik heb veel meer in mijn mars. Je hebt ambities, wilt groeien of je loopt ergens tegen aan waar je op een andere manier mee om wilt gaan. Hoe pak je een situatie aan met je collega of met je leidinggevende? Hoe kan jij groeien in jouw persoonlijke ontwikkeling? Persoonlijke ontwikkeling heeft niet alleen betrekking op werk maar ook op jouw eigen leven en in sociale relaties met familie, vrienden en bekenden.

Je bent leidinggevende en vraagt je af: hoe kan ik meer vorm en invulling geven aan mijn rol, waar kan ik een gids zijn en waar kan ik loslaten? Hoe kan ik invulling geven aan wat van mij wordt verwacht; de duizendpoot in de organisatie? Het behalen en sturen op resultaten (harde kant) is één maar het motiveren, stimuleren en faciliteren van medewerkers is eveneens van groot belang (zachte kant). Hoe doe ik dit en hoe vind ik een goede balans?

Individuele coaching is puur gericht op persoonlijke ontwikkeling. Coaching is een goede manier om inzicht te krijgen in eigen gedrag en het effect daarvan op anderen. Door coaching wordt geleerd om het eigen gedrag en dat van anderen positief te beïnvloeden. Coaching geeft inzicht in eigen kracht en handelen en leidt tot meer bewustwording. Leren coachen of gecoacht worden helpt mensen te groeien.

Die groei sluit op een goede manier aan bij de toenemende trend in organisaties dat van medewerkers en leidinggevenden steeds meer wordt verlangd. Duurzame inzetbaarheid, toenemende prestatieafspraken en flexibiliteit zijn hier voorbeelden van. Blijven ontwikkelen, optimaal inzetten van talenten en de eigen regie in eigen handen houden, is daarom van groot belang. Individuele coaching kan daar een hele goede bijdrage aan leveren.

Sta jij op dit punt en wil je een keer verder van gedachten wisselen? Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact op.

Groeneveld Organisatieontwikkeling biedt individuele coaching aan voor elk gewenst thema van persoonlijke ontwikkeling.

Enkele voorbeelden voor coaching
?Hoe geef ik verder vorm en invulling aan mijn persoonlijke ontwikkeling en ambities?
?Hoe ga ik om met levensvragen die mij bezig houden en indirect van invloed zijn op mijn werk?
?Hoe kan ik verder komen in mijn eigen organisatie of in een andere organisatie?
?Hoe kan ik meer resultaat halen uit mijn werkrelatie met mijn leidinggevende?
?Hoe voorkom ik een burn-out?
?Hoe kan ik op een goede manier weer aan de slag gaan na mijn burn-out?
?Hoe kan ik handen en voeten geven aan zaken waar ik tegen aan loop en niet goed weet hoe dit aan te pakken?
?Hoe kan ik mijn rol als leidinggevende of medewerker nog beter voor het voetlicht brengen?